Patika Egészségpénztár
Hír
Megéri az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés fenntartása (2017.03.20)
Az Országos Humánerőforrás Egyesület (OHE) és a NEXON kutatása szerint 11%-os bevételkiesést jelent a munkaerő-hiány, plusz 5%-ot a fluktuáció. Az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés a munkáltatók számára több előnnyel is jár: segít a munkaerő megtartásában, hozzájárul a dolgozók egészségvédelméhez, erősíti a céges brandet ezáltal növeli a munkavállalók lojalitását. Már-már közhely, de a munkaerőért folytatott küzdelemben a teljesítménymérés és a teljesítmény megfelelő elismerése versenytényezővé vált napjainkra.

A Frissdiplomás kutatás (2016) eredményei szerint a hazai munkavállalók számára a munkahelyválasztásnál még mindig az anyagi juttatás az elsődleges szempont (59%), ezt követi a karrier (54%) és a munka-magánélet egyensúlya (42%). Márciusban sem késő felkínálni az egészségpénztári céges hozzájárulást, hiszen az idei törvények értelmében sem éves, sem havi szinten nincs a munkáltató kezét megkötő korlátozás. Érdemes tanulmányozni a tavalyi évre vonatkozó jelentésünket is – a kontrollingról bővebben itt olvashat –, hogy lássa, hogyan hasznosultak a munkáltatói befizetései. Az adatok a céges belső kommunikációban is jól hasznosíthatók.

Statisztikák szerint az öngondoskodás munkáltatói támogatása az Y generációs munkavállalók teljesítményének mindenképpen hatékony elismerési módja, miközben a nyugodt, munkáját kiegyensúlyozottan végző munkavállaló a munkáltató számára pénzben mérhető előnyöket jelent.

– 2025-re a munkaerőpiacon lévők 75%-a már az Y generáció tagjaiból kerül ki – mutatott rá egy konferencián Szűts Ildikó, az OHE elnöke. A szakember szerint az üzleti célok elérése érdekében a HR-esek szemléletében paradigmaváltásra van szükség: ez a korosztály mást tekint értéknek, mint idősebb kollégáik. Számukra többek között a partnerség, a bevonás, az emberközpontúság, az odafigyelés, az inspiráló környezet, a visszajelzési kultúra és a teljesítmény elismerése számít.

 

<< VISSZA