Patika Egészségpénztár
Hír
Mit akar a Z generáció? (2017.11.01)
Mára nem ritka a 60-80%-os fluktuáció sem, különösen a termelő vállalatoknál. Közben megjelent a munkaerőpiacon a Z generáció, új igényeket támasztva. Mindez szemléletváltást követel a cégektől.

Míg az idősebb generáció megelégedett korábban azzal, ha emberszámba vették, az új generáció már elvárja, hogy a vezetők kikérjék a véleményét, figyelmet kapjon, a cég korrekten fizesse meg. Ha nem, nem félnek – akár a közösségi médiában is - ezt szóvá tenni, és ha úgy érzik, teketóriázás nélkül tovább állnak, hiszen válogathatnak az ajánlatok között. Mivel látja a régi munkavállaló, hogy ez egy járható út, így már ők is felbátorodva mernek váltani, átveszik ezt az attitűdöt.

Nem elég felvenni, meg is kell tartani

A megoldás nem merül ki egyedül a béremelésben, bár kétségkívül az egyik alapfeltétel. Hiszen, ha egy vállalat nem tartja a lépést az ipari átlaggal, akkor könnyen elveszítheti az embereit. Azonban a törődés, a munkavállalók igényeire való odafigyelés ugyanilyen fontos feltétel. Viszont csak ha valódi igényeket szolgál. Például ha fáj, megdagad a dolgozók lába a munkacipőben, akkor adjunk megfelelő cipőt, ne gyümölcsnapot tartsunk. Ha minimálbéren foglalkoztatunk, akkor ne családi napot szervezzünk, hanem adjunk juttatást – tanácsolja Csikós-Nagy Katalin, a HR-Evolution ügyvezetője, fluktuációkezelő szakértő.

A Patika-csoport ügyfélszolgálatához érkező megkeresések alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az új sláger az önsegélyező portfóliónk, amely keretében adható készpénz-támogatások különösen a Z és Y generációs munkavállalók elvárásaival találkoznak. Nem véletlen, hiszen ők azok, akik lakásvásárlást terveznek, és ehhez hitelt vesznek fel, ki tudják használni a gyerekszületéséhez járó egymillió forintos támogatást, kisgyerekes szülők, akiknek jól jön a kieső jövedelem pótlása vagy az iskolába járás költségéhez való hozzájárulás. A novemberi akciós befizetés kapcsán ezeket az igényeket is érdemes feltérképezni a cégben.

„Egyszerűen fogalmazva: ha mi nem törődünk a saját embereinkkel, akkor majd más fog. Szemléletmód váltásra van szükség. Ebben a versenyben a jó munkahelyi légkör, elégedett csapat nagyon sokat nyom a latba” – mondta Csikós-Nagy Katalin

 

<< VISSZA