Patika Egészségpénztár
Hír
Pénztártagok figyelem! Azonosítsa magát június előtt! (2019.04.18.)
A pénzmosás elleni törvény előírása szerint a pénztártagoknak június 26-ig ismételten kell teljes körűen azonosítaniuk magukat, amelyet megtehetnek postai úton is. Kattintson ide, hogy megtudja, mit kell tennie annak érdekében, hogy a fenti határidőt követően is tudja használni egészségpénztári kártyáját.

Idén június 26-ig minden pénzügyi intézménynek el kell végeznie azon ügyfelei teljes körű ügyfél-átvilágítását, akikkel ügyfélkapcsolatot létesített, és akik esetében nem rendelkezik a jogszabály által előírt adatokkal, dokumentumokkal.

A pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) értelmében a pénzügyi intézményeknek rendelkezniük kell a lakossági ügyfelek törvényben előírt személyes adataival, valamint a személyazonosságot és a lakcímet igazoló okmányaik másolatával. Ezen felül ügyfeleik kiemelt közszereplői státuszát is meg kell állapítaniuk (vagy nyilvánosan hozzáférhető adatbázis segítségével vagy az ügyfél által tett nyilatkozat alapján).

Új jogszabály, új kötelezettség

A teljes körű azonosítás azt jelenti, hogy a pénztártagoknak be kell mutatniuk személyi okmányukat és lakcímkártyájukat, amelyet lemásol a pénzügyi szolgáltató. Ezen felül az ügyfélnek nyilatkoznia kell arról is, hogy nincs kiemelt közszereplői státusza. A törvény értelmében, ha ezek a dokumentumok hiányoznak, az ügyfelek 2019. június 26. után – a hiány pótlásáig – nem tudnak újabb ügyleteket indítani, azaz nem tudnak szolgáltatásokat igénybe venni egészségpénztári számlájuk terhére.

Annak érdekében, hogy a korlátozást elkerüljék, kérjük tagjainkat, hogy minél előbb tegyenek eleget a jogszabályi kötelezettségnek. Vagy fáradjanak be személyesen a pénztár székházába (1022 Budapest, Bimbó út 18.), vagy akinek erre nincs módja, postai úton is elküldheti a szükséges dokumentumokat. Kérjük, fénymásolja le személyi azonosító okmányát és lakcímkártyáját, írja alá a fénymásolatot, valamint töltse ki az oldalunkról letölthető Kiemelt közszereplő nyilatkozatot, írja alá és adja postára az okmányok másolatával együtt az alábbi címre: Patika Egészségpénztár, 1535 Budapest Pf. 861.

Letölthető patikás közszereplő nyilatkozat

A pénztártagok az elkövetkező két és fél hónapban bármikor eleget tehetnek a Pmt. előírásának, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az azonosítást. A fentiekkel kapcsolatban bármi kérdése lenne, írjon e-mailt az ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu címre.

Fotó: freepik.com

 

<< VISSZA