Patika Egészségpénztár
Hír
Akció: itt vannak a kedvezmény részletei! (2019.11.04.)
Aki novemberben nagyobb összeget tesz félre egészségére, duplán örülhet. Egyrészt a befizetett forintok jelentős hányada után a pénztár elengedi a működési költséget, másrészt alig néhány hónap múlva az államtól is megérkezhet az összeg 20%-a.

Nap, mint nap döntünk saját és családunk anyagi biztonságáról: mérlegeljük, hogy mire költünk, mennyit teszünk félre és milyen célra. Számtalan pénzügyi termék közül kell kiválasztanunk azt, amelyikkel a legnagyobb eséllyel leszünk képesek megvalósítani a céljainkat, és biztosítani családunk testi, lelki jóllétét. A Patika-csoport vezetőségének 20 éve a pénztár tagjainak bizalma és biztonsága a legfontosabb az öngondoskodási hajlandóság fokozása érdekében. Ez a szándék hívta életre 2005-ben a novemberi akciót, amikor átengedjük tagjainknak a működési levonás jelentős hányadát.

Azok, akik az év első tíz hónapjára – vagy a 2019-ben belépők a belépésük hónapjától számolva – befizették az alapszabályban meghatározott minimális hozzájárulást, a november 1. és november 30. között beérkező befizetésük 30 000 forint feletti részéből nem fizetnek működési és likviditási költséget. Azok sem maradnak le az akcióról, akiknek tagdíjelmaradásuk van, de a befizetésüknek csak az elvárt hozzájárulás feletti hányadára érvényes a kedvezményes költségelvonás.

Ha esetleg elmaradása van, itt máris pótolhatja online bankkártyás befizetéssel. Annak érdekében, hogy ne legyen elmaradása, válassza az állandó utalási megbízást: az online bankkártyás befizetési felületen beállíthat egy tetszőleges összeget, amelyet a bank minden hónapban a beállítás napjával megegyező napon automatikusan átvezet a bankszámlájáról az egészségszámlájára. A tranzakció ingyenes, és jár utána a 20% szja-visszatérítés.

A 2019-es akciós befizetés beérkezési határideje

2019. november 29., péntek banki utalás vagy bankfiókban történő személyes befizetés esetén (Patikapénztár: 10700024-02400406-51100005). A megjegyzés rovatba kérjük, adja meg nevét és adóazonosító jelét.

2019. november 30., szombat online bankkártyás fizetés esetén.

 

Az állam is hozzájárul az egészségcélú öngondoskodáshoz

A NAV évi legfeljebb 150 ezer forintot átutal a pénztártag egészségszámlájára az illető adott évre befizetett személyi jövedelemadójából. A kedvezmény jár

  • minden befizetett forint után (20%),
  • a pénztári számlán 24 hónapra lekötött megtakarítás után (10%),
  • és az év során igénybe vett, és az orvos által kiállított egészségtervvel igazolt prevenciós szolgáltatások ára után (10%).

A három kedvezmény együttesen nem haladhatja meg a 150 ezer forintot. (Ha csak a befizetéseink után vesszük igénybe és szeretnénk kihasználni a maximális összeget, az év során 750 ezer forintot kell befizetnünk).

Élhet-e az akcióval az, aki célzott támogatást kap a munkáltatójától?

Az akció minden pénztártagra vonatkozik, így arra is, aki a munkáltatójától célzott támogatást kap és ezért lépett be a pénztárba. Nekik is megéri a jövedelmükből is félre tenni egészségszámlájukra, hiszen az egyéni befizetésükből a pénztár valamennyi szolgáltatására költhetnek függetlenül a munkáltatójuktól kapott juttatás céljától. Ebben az esetben a fentebb felsorolt állami támogatásokról sem kell lemondaniuk, hiszen arra minden pénztártag jogosult az egyéni befizetése után.

Fontos! Az akciós levonás csak az idei évre teljesített minimálisan előírt havi befizetés feletti összegre vonatkozik. A Patikapénztár alapszabálya szerint az elvárt havi minimumbefizetés 3 000 forint. Az összeget novemberben is befizetheti, de a kedvezményes levonás csak az e feletti forintokra érvényes.

Intézze gyorsan és egyszerűen patikakártyás pénzügyeit!

Fotó: freepik.com

 

<< VISSZA