Patika Egészségpénztár

Tisztelt Ügyfelünk! Június 2-től újranyitjuk irodánkat. Amennyiben személyesen szeretné felkeresni a pénztárunkat, az alábbi nyitvatartási időben állunk rendelkezésére:

Hétfő 8.00-18.00
Kedd 8.00-16.00
Szerda 8.00-16.00
Csütörtök 8.00-16.00
Péntek 8.00-14.00

Egymás egészségének megőrzése érdekében kérjük, hogy az irodai ügyintézés során viseljen maszkot vagy takarja el arcát sállal és használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Az Önök és munkatársaink védelme érdekében az ügyféltérben egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat. Amennyiben sor alakulna ki, kérjük, az ügyfélvárón kívül várakozzanak betartva egymás között a biztonságos 2 méteres távolságot. Köszönjük az együttműködését!

Május 29-ig ügyfélszolgálatos kollégáink továbbra is e-mailben (ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu) és telefonon (+36 (1) 210-9790) állnak rendelkezésére. Emellett javasoljuk, hogy intézze ügyeit online az online ügyintézésben. Ne feledje, a veszélyhelyzet idején megnőtt az e-mailben intézhető ügyek köre. Erről itt tájékozódhat.

Állami pénz, ami nagyon jól jön a koronavírus idején
Ne feledje, május 20-ig tud rendelkezni az adó-visszatérítésről, amelyet patikakártyájával a jóváírást követően azonnal költhet számos, a járvány kapcsán felmerülő többletkiadására is. Adóbevallási segédletünket megtalálja a cikkben.
Ezeken a klinikákon végeznek COVID-19 tesztet
Egyre több magánegészségügyi szolgáltatónál elérhetők COVID-19 gyorstesztek. Összegyűjtöttük, hogy a Pénztár szolgáltatói partnerei közül melyik klinikán milyen vizsgálatot kínálnak. A tesztek hatékonyságát nem tisztünk megítélni, azt azonban érdemes tudni, hogy a gyorstesztek nem alkalmasak a folyamatban lévő koronafertőzés kimutatására.
Az előtakarékosság az egészségpénztár legfőbb hozama
A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatói csoportja kérdőíves kutatásban vizsgálta az öngondoskodási szokásokat, az egészségpénztári szektor ismertségét. A válaszokból kiderül, a munkáltatóknak fontos szerepük van az öngondoskodási hajlandóság erősítésében.
Kényelmesebb lett a pénztári ügyintézés
A számos negatív hatás mellett a koronavírusnak van néhány pozitív hozama is. Ilyen például a digitális szolgáltatások térnyerése az ügyintézésekben. Ezekben a hónapokban a korábban csak postán benyújtható dokumentumok – így például a költéseket igazoló számlák – akár e-mailen is eljuttathatók hozzánk.
Így költünk patikakártyával járványhelyzetben
Jót tett a koronavírus az öngondoskodásnak. Sokan előrelátóbbak lettek, megfontoltabban költenek. Azok, akik rendelkeznek egészségpénztári megtakarítással, most sokkal nyugodtabban töltik a napjaikat a karanténban, mint azok, akik semmilyen megtakarítással nem rendelkeztek váratlan helyzetekre.
Életmódváltásra ösztönöz a járvány
Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, a Patikapénztár Ellenőrzőbizottságának elnöke szerint a beteg sok esetben az életmódjával felel a betegségéért. Ezt tudjuk, mégis szükségünk van időnként valamilyen sokkhatásra, hogy megértsük, máshogyan kell élnünk. A koronavírus is egy ilyen ösztönző.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!