Hogyan lehetek pénztártag?


A pénztárban tag lehet minden 16 év feletti természetes személy, aki kitölti a belépési nyilatkozatot és magára nézve kötelezőnek ismeri el az Alapszabályban és a szabályzatokban foglaltakat. A belépési nyilatkozat szolgál a vállalt befizetés nagyságának és időszakának megadására is. Alapértelmezés szerint mindenkitől havi 3000 forintot várunk, de a családi kiadásokhoz igazítva ennél nagyobb összeget is megadhatunk belépéskor, és a havi tagdíjfizetés helyett választhatunk negyedéves, féléves, éves ciklust is. A rendelkezésünket írásban bármikor módosíthatjuk: a változtatást az esedékesség előtt 30 nappal kell a pénztárnak bejelenteni.

 • Online Belépés

  A hibátlanul kitöltött nyilatkozat alapján a rendszer generál egy pdf dokumentumot (belépési nyilatkozat). Kérjük ezt AVDH szolgáltatással hitelesítse, és küldje el az ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu címre.

 • A teljes körű azonosítása érdekében csatolja az e-mailhez az érvényes személyazonosító okmánya mindkét oldalának másolatát és a lakcímkártyájának csak a lakcímet tartalmazó oldalának másolatát vagy jelezze a levélben, hogy szelfis távazonosítást szeretne. Ha a belépési nyilatkozaton nem adta meg a mobilszámát, kérjük, írja meg a levélben azt is.

 • Amennyiben a szelfis azonosítást választja, töltse le a GoodID applikációt a Google Play-ből vagy az AppStorból és rögzítse okmányait a digitális irattárcában. Kollégáink hamarosan felhívják Önt a mobilján, hogy néhány perc alatt elvégezzék az adatszolgáltatást. (Erről az azonosítási módról és a GoodID-ról itt talál további információkat.)

 • A belépési nyilatkozat egyben a patikakártya megrendelésére is szolgál. Ahhoz, hogy elkészüljön a patikakártyája, fizessen be az oldalunkon bankkártyával legalább 4000 forintot (patikakártya díja) a tagkódja vagy az adóazonosító jele megadásával. Ne feledje, mindenegyes befizetett forintra jár a 20% szja-visszatérítés!

  A teljes körű azonosítását követően máris élvezheti az egészségpénztári szolgáltatások előnyeit. Amíg a patikakártyája elkészül (a befizetését követő két héten belül), kérjen számlát az igénybevett szolgáltatásokról.

 • Kitölthető pdf-nyilatkozat

  Töltse ki a belépési nyilatkozatot, írja alá és küldje be a címünkre (1022 Budapest, Bimbó út 18., vagy 1535 Budapest Pf.: 861.), vagy AVDH szolgáltatással hitelesítse, és küldje el az ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu címre.

  Ne felejtse el csatolni a szükséges okmányok másolatát: a személyazonosság igazolására alkalmas valamely hatósági igazolvány mindkét oldalát és a lakcímet igazoló hatósági igazolványának a lakcímet tartalmazó oldalát, vagy jelezze a levélben, hogy szelfis távazonosítást szeretne.

  Fizessen be 4000 forintot (a patikakártya működési költséget tartalmazó díja).

  A belépési nyilatkozat és a belépéssel igényelt patikakártya díjának beérkezését követő 30 napon belül postán eljuttatjuk Önnek a belépési csomagunkat, amely tartalmazza a patikakártyát, a záradékolt belépési nyilatkozatot, a Patika Egészségpénztárra vonatkozó és a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges összes információt.

Befizethet

 • online bankkártyával
 • adhat állandó bankkártyás befizetési megbízást (csoportos beszedés ingyenes alternatívája, akár a hitelkártyás költései után járó kedvezményeit is kihasználhatja)
 • utalhat a Patika Egészségpénztár CIB banknál vezetett bankszámlájára (10700024-02400406-51100005). Az utaláskor kérjük, adja meg a megjegyzés rovatban az Ön nevét és adóazonosító jelét, hogy a beérkezett pénz azonosítása a legkevesebb időt vegye igénybe és minél hamarabb postázhassuk új patikakártyáját.
 • befizethet személyesen a CIB bank fiókjaiban. A fiókok nyitvatartásáról a www.cib.hu internetes portálon tájékozódhat.