Hogyan lehetek pénztártag?


A pénztárban tag lehet minden 16 év feletti természetes személy, aki kitölti a belépési nyilatkozatot és magára nézve kötelezőnek ismeri el az Alapszabályban és a szabályzatokban foglaltakat. A belépési nyilatkozat szolgál a vállalt befizetés nagyságának és időszakának megadására is. Alapértelmezés szerint mindenkitől havi 4000 forintot várunk, de a családi kiadásokhoz igazítva ennél nagyobb összeget is megadhatunk belépéskor, és a havi tagdíjfizetés helyett választhatunk negyedéves, féléves, éves ciklust is. A rendelkezésünket írásban bármikor módosíthatjuk: a változtatást az esedékesség előtt 30 nappal kell a pénztárnak bejelenteni.

A pénztári szolgáltatások igénybe vételének feltételei:

 • A tag teljes körű azonosítása

  Amennyiben a szelfis azonosítást választja, jelezze a belépési nyilatkozaton. Töltse le a GoodID applikációt a Google Play-ből vagy az AppStorból és rögzítse okmányait a digitális irattárcában. Kollégáink hamarosan felhívják Önt a mobilján, hogy néhány perc alatt elvégezzék az adatszolgáltatást. Ha a belépési nyilatkozaton nem adta meg a mobilszámát, kérjük, írja meg a levélben azt is. (Erről az azonosítási módról és a GoodID-ról itt talál további információkat.)

  A Pmt. lehetővé teszi az okmánymásolatok megküldésével történő azonosítást. Csatolja az e-mailhez vagy küldje meg postán az érvényes személyazonosító okmánya mindkét oldalának másolatát és a lakcímkártyájának csak a lakcímet tartalmazó oldalának másolatát.

  Azonosítsa magát személyesen a 1022 Budapest, Bimbó út 18. szám alatti ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben.

 • A patikakártya megrendelése

  A Pénztár Alapszabálya és Kártyaszabályzata alapján a taggá válás feltétele a pénztári kártya igénylése. A pénztártag a belépési nyilatkozat aláírásával ad megbízást a patikakártya gyártására. A belépéskor igényelt patikakártya díja 3760 forint + működési költség, a családtagok számára rendelt társkártya díja 2500 forint + működési költség. Ahhoz, hogy elkészüljön a patikakártyája, az alábbi összegeket várjuk a belépés kapcsán:

  Ha 1 főkártyát kér, fizessen be 4000 forintot,
  ha 1 főkártyát és 1 társkártyát kér, fizessen be 6660 forintot,
  ha 1 főkártyát és 2 társkártyát kér, fizessen be 9320 forintot.

  Ne feledje, mindenegyes befizetett forintra jár a 20% szja-visszatérítés!

  A belépési nyilatkozat és a belépéssel igényelt patikakártya díjának beérkezését követő 30 napon belül postán eljuttatjuk Önnek a belépési csomagunkat, amely tartalmazza az inaktív patikakártyát (főkártyát és társkártyákat), a záradékolt belépési nyilatkozatot és a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges összes információt.


Befizethet

 • online bankkártyával
 • adhat állandó bankkártyás befizetési megbízást (csoportos beszedés ingyenes alternatívája, akár a hitelkártyás költései után járó kedvezményeit is kihasználhatja)
 • utalhat a Patika Egészségpénztár CIB banknál vezetett bankszámlájára (10700024-02400406-51100005). Az utaláskor kérjük, adja meg a megjegyzés rovatban az Ön nevét és adóazonosító jelét, hogy a beérkezett pénz azonosítása a legkevesebb időt vegye igénybe és minél hamarabb postázhassuk új patikakártyáját.
 • befizethet személyesen a CIB bank fiókjaiban. A fiókok nyitvatartásáról a www.cib.hu internetes portálon tájékozódhat.