Cafetéria Kalkulátor


Ossza fel optimálisan a cafeteriakeretét! Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, mennyibe kerül az adott juttatás – vagyis a munkáltató által biztosított bruttó keretből mennyit tud elkölteni juttatásonként a hatályos adószabályok alapján. Segítségünkkel az élethelyzetéhez és a céljaihoz igazíthatja a cafeteriakeretét, hogy a legtöbbet hozza ki a céges juttatásból.

Éves cafeteriakeret felosztása
0%-os juttatási forma (100%-a Bruttónak) 28%-os juttatási forma (78,13%-a bruttónak) 33,04%-os juttatási forma (75,17%-a a bruttónak) 69,92%-os Bérként adózó juttatási formák (58,85%-os a bruttónak)
Nincs max. 150 000 Ft 225 000 Ft 75 000 Ft Nincs felső határa 20 000 Ft Nincs felső határa
Bruttó keret összeg Keretből eddig felhasznált összeg Célzott Önsegélyező Egészségpénztár SZÉP - Vendéglátás SZÉP - Szálláshely SZÉP - Szabadidő Egészségpénztári Célzott szolgáltatás Csekély értékű ajándék Egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás Nettó bér
 Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft
Szja + Szocho fizetési kötelezettség az igénybevett célzott önsegélyező támogatásra:  Ft
A munkáltatói tagdíj-hozzájárulás utáni adókedvezmény:  Ft

Hogyan használja a kalkulátort?
  1. Adja meg a bruttó cafeteriakeretét
  2. Válassza ki, milyen célra mekkora összeget költene
  3. Ha az elképzelése meghaladja a rendelkezésére álló cafeteriakeretét, módosítsa az egyes célokra kért összeget.
  4. Ha azt szeretné tudni, hogy melyik juttatás eredményezi a legtöbb költhető forintot, egy juttatáshoz írjon összeget, a többi kockába írjon nullát. A „Keretből eddig felhasznált összeg” mutatja a juttatás adóval növelt értékét. Ismételje meg ezt juttatásonként ugyanazzal, hogy össze tudja hasonlítani az eltérő adómértékből eredő különbséget.
  5. Ne feledje, az adott juttatás után keletkező adófizetési kötelezettsége vagy adó-visszatérítési lehetősége is befolyásolja a költhető forintjait, ha nem is azonnal. Ellenőrizze, hogy az „szja + szocho fizetési kötelezettség az igénybevett célzott önsegélyező támogatásra” vagy a „munkáltatói tagdíj-hozzájárulás után járó adókedvezmény” sorban megjelent-e valamilyen szám.