Cafetéria Kalkulátor


Ossza fel optimálisan a cafeteriakeretét! Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, mennyibe kerül az adott juttatás – vagyis a munkáltató által biztosított bruttó keretből mennyit tud elkölteni juttatásonként a hatályos adószabályok alapján. Segítségünkkel az élethelyzetéhez és a céljaihoz igazíthatja a cafeteriakeretét, hogy a legtöbbet hozza ki a céges juttatásból.

Hogyan használja a kalkulátort?
  1. Adja meg a bruttó cafeteriakeretét.
  2. Adja meg, melyik célra mekkora összeget költene.
  3. Ha az elképzelése meghaladja a rendelkezésére álló cafeteriakeretét, módosítsa az egyes célokra kért összeget.
  4. Ha azt szeretné tudni, hogy melyik juttatás eredményezi a legtöbb költhető forintot, egy juttatáshoz írjon összeget, a többi kockába írjon nullát. A „Keretből eddig felhasznált összeg” mutatja a juttatás adóval növelt értékét. Ismételje meg ezt juttatásonként ugyanazzal, hogy össze tudja hasonlítani az eltérő adómértékből eredő különbséget.
  5. Ne feledje, az adott juttatás után keletkező adófizetési kötelezettsége vagy adó-visszatérítési lehetősége is befolyásolja a költhető forintjait, ha nem is azonnal. Ellenőrizze, hogy az „szja + szocho fizetési kötelezettség az igénybevett célzott önsegélyező támogatásra” vagy a „munkáltatói tagdíj-hozzájárulás után járó adókedvezmény” sorban megjelent-e valamilyen szám.

0%-os adóval adható juttatás 28%-os adóval adható juttatás 33,04%-os adóval adható juttatás Bérként, 69,92%-kal adózó juttatás
Nincs max. 450 000 Ft Nincs felső határa 26 680 Ft ** Nincs felső határa
Munklátató által biztosított bruttó juttatási keret Keretből eddig felhasznált összeg Célzott támogatás önsegélyező szolgáltatásra SZÉP Kártya Célzott támogatás egészségpénztári szolgáltatásra Csekély értékű ajándék Önkéntes pénztári munkáltatói tagdíj-hozzájárulás Nettó bér
 Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft  Ft 
Szja + Szocho fizetési kötelezettség az igénybevett célzott önsegélyező támogatásra (24,92%) *:  Ft
A munkáltatói tagdíj-hozzájárulás utáni adókedvezmény (20%)  Ft

* Adóévre vonatkozó szja-bevallásban kell bevallani és megfizetni a pénztár által kiadott adóigazolás alapján.
** Évente maximum háromszor adható, a minimálbér 10%-áig.