Hogyan válthatok pénztárat?


Javasoljuk, hogy először lépjen be a Patikapénztárba annak érdekében, hogy az átlépés időszakában is zökkenőmentesen használhassa az egészségpénztári szolgáltatásokat. Ezzel egy időben függessze fel a meglévő egészségpénztárba történő befizetését és jelezze, hogy meg szeretné szüntetni tagságát. Amint megkapja patikakártyáját, használhatja a pénztár szolgáltatásait. Ezután kérheti a régi pénztárban lévő megtakarításának átutalását a Patikapénztárhoz (a pontos feltételek pénztáranként eltérnek).

Az átlépés akkor érvényes, ha az alábbi pontok közül mind a kettő teljesül:

  1. A helyesen kitöltött Átlépési és Belépési nyilatkozat megérkezik pénztárunkhoz. (levelezési cím: 1535 Budapest Pf.: 861)
  2. Beérkezett hozzánk a patikakártya működési költséget tartalmazó díja, amely 4000 forint. A befizetés történhet:
    • utalással a Patika Egészségpénztár CIB banknál vezetett bankszámlájára (10700024-02400406-51100005). Az utaláskor kérjük, adja meg a megjegyzés rovatban az Ön nevét és adószámát, hogy a beérkezett pénz azonosítása a legkevesebb időt vegye igénybe és minél hamarabb postázhassuk új patikakártyáját.;
    • online bankkártyás fizetéssel
    • személyesen a CIB bank fiókjaiban. A fiókok nyitvatartásáról a www.cib.hu internetes portálon lehet tájékozódni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az átadó Pénztárból hozott fedezet a patikakártyán teljes mértékben jóváírásra kerül, abból – megfelelve a törvényi előírásoknak – nem történik levonás, ezért a belépési nyilatkozatával megrendelt patikakártya díjáról Önnek vagy munkáltatójának kell gondoskodnia.

Az átlépés adminisztratív ügyeit pénztárunk intézi, Önnek nincs további teendője.

Tájékoztatjuk, hogy az átlépés esetleg elhúzódhat, de biztosítjuk, hogy a Patika Egészségpénztár mindent elkövet az ügy gyors lebonyolítása érdekében. Az átlépéssel kapcsolatban ügyfélszolgálatunkon folyamatosan tájékozódhat.

Belépéskor azonnal regisztrálhat online ügyintézési felületünkön, ahol beállíthatja, hogy email értesítést kapjon az áthozott fedezet jóváírásáról és minden további számláján történő pénzmozgásról, lekérdezheti egyenlegét, használhatja az SZJA-kalkulátort, bármikor eléri az aktuális kártyaforgalmi kimutatását.