Mire használható a pénztári tagság?


A hazai egészségügyi kiadások 30%-át a háztartások zsebből költik. Ez az arány lényegesen magasabb, mint az uniós átlag. Számoljon utána, mennyit költ havi szinten a saját és családja egészségére! Gyógyszerre? Táplálékkiegészítőkre és vitaminokra? Orvosi vizsgálatokra? Szűrésekre? Laborra?

A magánköltések finanszírozására szolgál az egészségpénztár. Nem mindegy, hogy zsebből vagy patikakártyával fizetek? NEM, MERT

  • a befizetéseim után 20% szja-visszatérítést kapok,
  • a szolgáltatók árkedvezményt adnak a patikakártyás vásárlás után,
  • a pénztár negyedévente hozamot oszt, amit jóváír a számlámon.

A pénztári tagság mellett szól az is, hogy ha 24 hónapra lekötöm a pénzem, 10% szja-visszatérítést kapok arra az összegre. Micsoda magas hozam!

Megtakarításom révén a közellátás hosszú várólistáit is elkerülhetem legyen szó egy innovatív beavatkozásról vagy diagnosztikai vizsgálatról. Nincs várakozási idő, de nem akkor kell mélyen a zsebembe nyúlnom, ha baj van. Ez sem mindegy!

Az egészségmegőrzés titka a rendszeres szűrővizsgálat. Ha a prevenciós vizsgálatért patikakártyával fizetek, újabb 10%-os szja-visszatérítésre leszek jogosult. Ennyit spórolok a vizsgálat árából!

Ha pedig mindezt biztosítási alapon szeretném, a Patikapénztárban arra is van mód mindössze havi néhányezer forintért.

Az egészségen túl is van ajánlata a Pénztárnak: előtakarékoskodhatok gyermekem születésére, csecsemőkorára, beiskolázására. Sőt, lakáscélú jelzáloghitelem törlesztésére is fordíthatom a pénztári számlán lévő pénzem, kiegészíthetem a munkanélküli ellátást vagy idős szüleim ápolására is jól jöhet a megtakarításom.

Rugalmas befizetés

Rugalmas befizetésA Patika Egészségpénztárral már havi 4 000 forintos befizetéssel gondoskodhat saját és családja egészségéről mindössze 6%-os működési költség mellett. A havi utalást hozzáigazíthatja a család egészségügyi kiadásaihoz, így egy váratlan nagyobb tétel esetén is kihasználhatja az szja-kedvezményt. Fizessen be az Önnek leginkább kényelmes módon: csoportos beszedési megbízással, banki átutalással, online bankkártyás feltöltéssel vagy bankban történő befizetéssel.

Olcsóbb egészségügyi szolgáltatás

Olcsóbb egészségügyi szolgáltatás Az egyéni befizetés után 20%-os szja-visszatérítés jár, ahogyan a pénztártag javára teljesített munkáltatói hozzájárulás és munkáltatói adomány után is. Ha a számláján lévő fel nem használt összeget leköti 24 hónapra vagy prevenciós célú pénztári szolgáltatást vesz igénybe, 10% adójóváírásra lesz jogosult. A pénztártag maximum 150 ezer Ft adókedvezményre jogosult.

Széles szolgáltatói hálózat patikakártyával

Széles szolgáltatói hálózat patikakártyával 12 ezer magasan képzett szolgáltatónál költhetünk az egészségünkre átlátható módon – a hálapénzzel járó kellemetlenségek elkerülésével –, miközben szerződéses szolgáltatóink száma évente 7-9%-kal bővül. Szinte valamennyi gyógyszertárban fizethet patikakártyával, és a magán egészségügyi intézmények többségében is költheti patikás egyenlegét.

Hozammal növelt megtakarítás

Hozammal növelt megtakarítás A pénztár befekteti tagjai megtakarítását és a törvényi szabályozás értelmében negyedévente jóváírja a tagok egyéni számláján a befektetések hozamát. Miközben Ön a befizetéseit akár már másnap költheti, a szolgáltatásokra fordítható forintok a hozamokkal is gyarapodnak, amennyiben minden hónapban határidőre megfizeti legalább az elvárt minimális tagdíjat.