Céges biztosításomat átváltanám egyénire


Ha Önnek már nem fizeti a munkáltatója az egészségbiztosítását, de továbbra is szeretné élvezni a magánellátás előnyeit anélkül, hogy az ellátásért a helyszínen kellene fizetnie, kössön biztosítást az egyéni egészségszámlája terhére.

Ki lehet biztosított?
Minden 16-65 év közötti pénztártag munkavállaló és a szolgáltatásra jogosultként megnevezett 2-65 év közötti közeli hozzátartozója.

Fontos tudnivalók
  • A csoportos biztosítási szerződés szerinti biztosítottak alapján meghatározott biztosítási díjat a Patikapénztár havonta fizeti meg a biztosítónak. A havi díjak megfizetésének esedékessége a tárgyhónap 1. napja. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy a számláján minden hónap 1-én rendelkezésre álljon a biztosításhoz szükséges fedezet. Használja ki a Megbízás rendszeres bankkártyás levonásra szolgáltatásunkat, hogy ne fordulhasson elő, hogy a biztosítása fedezethiány miatt megszűnik.
  • A biztosító kockázatviselése a Biztosítotti nyilatkozat és az adatkezelési nyilatkozat aláírását követő hónap 1. napjával indul, amennyiben tárgyhó 15-ig a dokumentumok helyesen kitöltve és hiánytalanul a pénztár rendelkezésére állnak, a biztosítási díjhoz szükséges fedezet pedig rendelkezésre áll pénztártag egyéni számláján és azt a pénztár át tudja utalni a biztosító felé. A biztosítás létrejöttének feltétele, hogy a nyilatkozatok eredeti aláírt példányát eljuttassa a Pénztárhoz.
  • A biztosítás lemondása e-mailben történhet a biztosító ugyfelszolgalat@allianz.hu címére küldött levélben. Kérjük, másolatban a Pénztár biztositas@patikapenztar.hu címét is tüntesse fel a gyorsabb ügyintézés érdekében. A tárgyban adja meg a pénztári tagsági azonosító számát és a levélben szerepeljen, hogy a Patikapénztár tagjaként visszavonja a hozzájárulását, amely alapján az Allianz Hungária Zrt. az Ön, mint biztosított adatait a szolgáltatásnyújtás érdekében kezeli. Ezt követően a szolgáltatás nyújtására nem kerül sor a Biztosított azonosíthatóságának hiányában és az adatok törlésével megszűnik a szolgáltatás igénybevételének lehetősége. Az e-mail beérkezését követő hónaptól a Pénztár nem terheli meg az egyéni számláját a biztosítás díjával.

Speciális ajánlatunk Önnek
Allianz Privát Eco Allianz Privát Start Allianz Privát Optimum Allianz Privát Prémium Allianz Privát Exkluzív
24 órás orvosi call center szolgáltatás
Második szakorvosi vélemény szolgáltatás
- -
Járóbeteg szakellátás (felhasználási területét illetően korlátlan)
100.000 Ft/fő/biztosítási év 200.000 Ft/fő/biztosítási év 300.000 Ft/fő/biztosítási év 400.000 Ft/fő/biztosítási év 500.000 Ft/fő/biztosítási év
Diagnosztikai és laboratóriumi vizsgálatok
100.000 Ft/fő/biztosítási év
Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok
100.000 Ft/fő/biztosítási év 200.000 Ft/fő/biztosítási év 300.000 Ft/fő/biztosítási év 400.000 Ft/fő/biztosítási év 500.000 Ft/fő/biztosítási év
Egynapos sebészeti ellátás
- 100.000 Ft/fő/biztosítási év 200.000 Ft/fő/biztosítási év 300.000 Ft/fő/biztosítási év 500.000 Ft/fő/biztosítási év
Szűrővizsgálat
Nincs Nincs Kétévente (az első teljes biztosítási évet követően) Évente Évente
A szűrővizsgálat program tartalma
  • belgyógyászati vizsgálat (anamnézis, testsúly, testmagasság, derék/csípő, vérnyomás)
  • alap laborvizsgálat (teljes vérkép, süllyedés, CRP, vércukor, húgysav, Fe, K, Na, Cl, LDL, HDL, összkoleszterin, triglicerid, májfunkció (GOT, GPT, GGT, AP, LDH), vesefunkció (kreatinin, karbamid, eGFR), összbilirubin, direkt bilirubin
  • EKG, hasi és kismedencei UH
Az egyes biztosítási csomagok havi díja
4.620 Ft/fő/hó 6.380 Ft/fő/hó 9.240 Ft/fő/hó 12.100 Ft/fő/hó 12.760 Ft/fő/hó

A biztosítási feltételeket és az ügyfél-tájékoztatót itt olvashatja.

A biztosítási termékismertetőt innen töltheti le.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, igényét jelezze írásban a biztositas@patikapenztar.hu email címen és felvesszük Önnel a kapcsolatot.