Ingyenes szűrőprogramot indít a főváros

Budapesten 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráló budapestieket.


2024-05-06

Nincs annál szomorúbb statisztika, mint hogy a budapestiek öt évvel élnek kevesebbet, mint a nyugat-európai városok lakosai, és Budapesten belül is nagyok az eltérések – mutatott rá Karácsony Gergely főpolgármester. A helyzet javítása érdekében a Főváros 2019-ben újraindította az Egészséges Budapest programot, amelynek keretében 23 milliárd forint értékben fejlesztették a fővárosi egészségügyi ellátást. Utalt arra, hogy sok kerületi szakrendelő újult meg, és az elmúlt évtizedekben nem volt még ennyire összehangolt és ilyen mértékű egészségügyi fejlesztés a járóbeteg-ellátásban.

A főpolgármester szerint ma az egészségügy inkább „betegségügy”, és kevésbé szól a megelőzésről, egészségmegőrzésről. A most induló szűrőprogram is ennek jegyében indul: a többi között laborvizsgálatra, melanómaszűrésre, látás- és hallásvizsgálatra, boka-kar index és légzésfunkciómérésre, demenciaszűrésre lehet jelentkezni. Karácsony Gergely bízik abban, hogy ezzel is hozzájárulnak a budapestiek életminőségének javításához.

A program indulását bejelentő sajtótájékoztatón Rékassy Balázs fővárosi egészségügyi tanácsadó azt mondta, Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan daganatos betegségben az OECD-országok közül. Az egyéni felelősséget kiemelve hozzátette: az egészségmegőrzés és a megelőzés területén mindenki sokat tehet saját egészségének megőrzéséért; a helyes táplálkozással, a sporttal és a rendszeres szűrővizsgálatokkal ehhez nagyban hozzá lehet járulni.

Ha valaki tagja egy egészségpénztárnak, máris tett egy lépést az egészségmegőrzése érdekében – mutatott rá dr. Lukács Marianna a Patikapénztárat üzemeltető PatikaCenter Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a Pénztár legfontosabb társadalmi feladata, hogy a tagjait hozzásegítse a minőségi egészségügyi ellátáshoz a megtakarítások hatékony kihasználásával. „Ezért is különösen fontos számunkra az Affidea Magyarországgal kötött megállapodásunk, amely keretében tagjaink hatalmas árkedvezménnyel vehetik igénybe a diagnosztikai szolgáltató speciális szűrőcsomagjait.”

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Használja ki a gyors kifizetést biztosító számlafeltöltési lehetőséget!
Használja ki a gyors kifizetést biztosító számlafeltöltési lehetőséget!

Kérje a Pénztár nevére készpénzes számláit, és töltse fel azokat online az oldalunkon. A kifizetés néhány napon belül megtörténik, ha a szükséges egyenleg rendelkezésre áll a számláján.

Elolvasom
Közeleg a határidő, amire január óta várunk
Közeleg a határidő, amire január óta várunk

Május 21-ig egészítheti ki a navos adóbevallás-tervezetét, ha nem szeretné elbukni a tavalyi befizetései alapján járó szja-visszatérítést. Az Önnek járó összegről a Pénztár által kiállított adóigazolásból tájékozódhat.

Elolvasom
Felhívás adategyeztetésre
Felhívás adategyeztetésre

Ellenőrizze a NetPénztárban, hogy van-e bármilyen teendője az adategyeztetés kapcsán. Ha az azonosítása öt évvel ezelőtt történt vagy időközben megváltoztak a személyes okmányai, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Elolvasom
Tegye tökéletessé éjszakáit patikakártyával!
Tegye tökéletessé éjszakáit patikakártyával!

A pihentető alvás éppen annyira hozzájárul szervezetünk tökéletes működéséhez, mint az egészséges táplálkozás. Ezért sem mindegy, hogy milyen ágyneműt választunk.

Elolvasom
Most még jobban örülnek munkatársai a tagdíj-hozzájárulásnak
Most még jobban örülnek munkatársai a tagdíj-hozzájárulásnak

Hamarosan minden arra jogosult pénztártag gazdagabb lesz az adó-visszatérítéssel. A 2023-ban befizetett munkáltatói tagdíjhozzájárulásoknak köszönhetően közel 163 millió forint érkezhet tagjaink egyéni számlájára. Ez 45%-kal több, mint amit a munkáltatói gondoskodásnak köszönhetően tavaly vártunk.

Elolvasom