Ne halogassa az egészségszámlái beküldését!

Az év végi hajrában rendszerint megnyúlik az elszámolásra beküldött számlák kifizetési ideje köszönhetően a számladömpingnek. Ne várjon decemberig, ha most beküldi a számláit, lényegesen gyorsabban juthat a pénzéhez.


2022-11-04

Sokan az utolsó pillanatban kapnak észbe, és a hónapok óta az asztalfiókban szunnyadó számlákat egyszerre postázzák az ügyfélszolgálatunkra. Ennek köszönhető, hogy decemberben és januárban általában jelentősen megnő az ügyfélszolgálatunk terhelése, és ezzel párhuzamosan a számlák feldolgozási ideje. Ilyenkor előfordulhat, hogy a pénztártagnak hiába pihen a számláján a készpénzszámlák kifizetéséhez szükséges tőke, az utalásig akár 15 munkanap is eltelhet. Ezzel szemben, ha novemberben beküldi az év során felhalmozódott számláit, és meggyőződik arról, hogy a kifizetésükhöz szükséges összeg rendelkezésre áll az egészségpénztári számláján, lényegesen gyorsabb lesz a kifizetés ideje.

A számlákat elküldheti postán a 1022 Budapest, Bimbó út 18. címre vagy e-mailen az egyeniszamla@patikapenztar.hu címre. Egyik esetben se feledkezzen meg a rendelkező nyilatkozatról. Amennyiben elektronikusan juttatja el hozzánk a számláit, ne felejtse el AVDH-val hitelesíteni a nyilatkozatot. A számlát elég csatolni a levélhez. 

Ahhoz, hogy minden igényt a lehető leggyorsabban kielégíthessünk, az Önök segítségére is szükségünk van. Küldjék be számláikat most, és – amennyiben a szükséges fedezet rendelkezésre áll – a soron következő utalással azonnal hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A szolgáltatási szabályzatunk értelmében a szolgáltatás díját a számla benyújtásától számított 15 munkanapon belül fizetjük ki. A számlák beküldési határideje a számla keletkezését követő év december 31. 2022-ben tehát a 2021-es és az idei számlákat tudjuk kifizetni, amennyiben az azokon szereplő tételek egészségpénztári megtakarításból elszámolhatók.

Ellenőrizze a NetPénztárban, hogy a számláján rendelkezésre áll-e a készpénzes vásárlások kifizetéséhez szükséges összeg. Ha nem, fizessen be online bankkártyával, amelyet azonnal jóváírunk az egészségpénztári egyenlegén.

Volt tempós tagjaink figyelmébe!

A beolvadást követően – 2021. április 1-től – kiállított számlákat kizárólag akkor tudjuk elszámolni, ha azok a Patikapénztár nevére szólnak. Kérjük, vegyék azt is figyelembe, hogy a Pénztár Szolgáltatási szabályzatának 2.4.2 pontjában foglaltak szerint „csak a tárgyévet megelőző évben kiállított számla fogadható be elszámolásra. Az egészségpénztári szolgáltatás igénybevételéről szóló számlát legkésőbb a kiállítást követő év december 31. napjáig kell benyújtani a Pénztárnak”.

Borítókép: created by unsplash.com/estee janssens

Ezek is érdekelhetik...

Ünnepeljen a 24 éves Patikapénztárral!
Ünnepeljen a 24 éves Patikapénztárral!

Tömje ki az ÉnPénztáram pénztárcáját a Patikapénztár születésnapi játékában november 13–19. között. Akár a karácsonyfa alá kerülő ajándékok egy részét is beszerezheti a születésnapi héten, hogy megszerezze az extra hűségpontokat.

Elolvasom
Negyedévről negyedévre duplázódik a hozamunk
Negyedévről negyedévre duplázódik a hozamunk

A harmadik negyedév végén már 4,41%-os hozamot ért el a Pénztár a befektetésein, aminek köszönhetően összesen idén már 8,7%-os hozamot tudtunk realizálni tagjaink megtakarításain. Ebben a negyedévben további emelkedésre számítunk.

Elolvasom
Használja ki a prevenciós szűrővizsgálatra járó adó-visszatérítést
Használja ki a prevenciós szűrővizsgálatra járó adó-visszatérítést

Megújítottuk a letölthető orvosi javaslat-nyomtatványunkat tagjaink kérésére. Így nagyon egyszerűvé vált a Pénztár által nyújtható egészségmegőrzést elősegítő, prevenciós szűrővizsgálatok után járó 10%-os szja-visszatérítés érvényesítése.

Elolvasom
Novemberben is érdemes benézni a pénztárboltba!
Novemberben is érdemes benézni a pénztárboltba!

Ha nincs ideje üzletről üzletre járni, de szüksége lenne valamilyen gyógyászati segédeszközre, ugorjon be a Patikapénztár webshopjába, ahol patikakártyával is tud fizetni. Ízelítő a kínálatból.

Elolvasom
MNB: kevés egészségpénztári szolgáltatással élnek a magyarok
MNB: kevés egészségpénztári szolgáltatással élnek a magyarok

A magánegészségügyi szférában is érezhető a válság, erről készített felmérést az MNB. Ennek kapcsán a Jazzy Business Class című műsorban az MNB felügyeleti szóvivője elmondta, nagyon kevés szolgáltatást veszünk igénybe az egészség-önsegélyező pénztárakon, biztosítókon vagy munkáltatókon keresztül.

Elolvasom