Egy juttatás, ami a háromszorosára nőtt

Színesebbé teszi a céges juttatási palettát a Multi-Pay csekély értékű ajándék, amely 2024-ben évi háromszor adható alkalmanként 26 680 forintig. Az adója mindössze 33,04%.


2024-01-05

2024-ben is lényeges szempont lesz a cégek számára, hogy minél alacsonyabban tartsák a bérköltségüket, miközben a dolgozók elégedettsége és a mindennapi kiadásokra fordítható jövedelmük nő. Ebben jelenthet előrelépést a Multi-Pay kártyán adott csekély értékű ajándék, amellyel biztosítható akár az iskolakezdési támogatás, a nőnapi ajándék vagy a karácsonyi jutalom, illetve bármilyen más okból is elismerhetjük így a dolgozó teljesítményét. Mivel a törvény nem írja elő, hogy a juttatásban részesülő magánszemély a cég alkalmazottja legyen, a munkavállalók közeli hozzátartozóinak – például szülő, gyermek, unoka – is adható ez a juttatás. Egy négytagú családnak évente akár 320 ezer forintot is adhat így a munkáltató a bérnél lényegesen kedvezőbb adózással.

A névre szóló Multi-Pay kártya a legkényelmesebb és legbiztonságosabb elektronikus utalvány, amely a törvényi feltételeknek megfelelő módon teszi lehetővé a juttatás átadását. Az Szja tv. 69. § (3) bekezdésében foglaltak szerint egyrészt megállapítható, hogy pontosan milyen termékre, termékkörre vagy szolgáltatásra, szolgáltatáskörre váltható be, másrészt nem visszaváltható és készpénzfelvételre sem alkalmas.

A fenti feltételek teljesülése esetén csekély értékű ajándék az Szja tv. 70. § szerinti egyes meghatározott juttatásként adózik, így a juttatás értékének 1,18 szorosa után kell a kifizetőnek 15% személyi jövedelemadót és 13% szociális hozzájárulási adót fizetnie. Kedvező idei változás, hogy a közterheket a juttatás hónapját magában foglaló negyedév kötelezettségeként kell a juttatónak bevallania és megfizetnie, nem pedig havonta.

Mivel Multi-Pay kártyával országosan számos üzletben tudnak fizetni a munkatársak, a céges juttatást igazán arra fordíthatják, amire szükségük van a mindennapokban. Többek között élelmiszert, tisztítószereket, optikai termékeket, állateledelt, meleg ételt, sportfelszerelést, sportruházatot, műszaki vagy lakberendezési cikket, könyvet, ruházatot, papír-írószert, irodaszert, kozmetikumot, szépségápolási termékeket, játékot, építőanyagot és barkácsárut, vitaminokat, egészségmegőrző termékeket vásárolhatnak az elfogadóhelyek kínálatának megfelelően. Országosan többek között a dm, a Tesco, az Auchan, a Spar, a MediaMarkt, a Decathlon, a Jysk, a Rossmann, a Líra, a Takko hálózatokban költhető a csekély értékű ajándék.  A teljes lista online elérhető a Multi-Pay oldalán.

A kártyán lévő egyenleg a nap 24 órájában online lekérdezhető, az elveszett kártya letiltható. Az elektronikus utalványt kibocsátó szolgáltató legnagyobb hozzáadott értéke, hogy az adminisztráció terheit leveszi partnerei válláról. Legyen szó a nyilvántartás vezetéséről, a pénz kezeléséről, a kártyarendelésről vagy megszemélyesítésről, a Multi-Pay teljeskörű szolgáltatást kínál. A nagyobb partnerekkel dedikált szaktanácsadó foglalkozik, a beérkező telefonhívásokat nem egy automata fogadja, hanem néhány percen belül hús-vér ügyintéző válaszol a kérdésekre.

A részletekről a www.multi-pay.hu oldalon tájékozódhat vagy kérjen információt e-mailben a multi-pay@multi-pay.hu címen.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Tavaszi megújulás kedvezményes áron
Tavaszi megújulás kedvezményes áron

Három speciális szűrőcsomagot és a vizsgálatok árából 10% kedvezményt biztosít az Affidea Magyarország a Pénztár tagjainak.

Elolvasom
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására

A leggyorsabb tagjaink már költhetik is az adó-visszatérítésüket. A NAV az adóbevallás véglegesítését követő 30 napon belül utalja az összeget.

Elolvasom
Az egészség is versenyképességi tényező
Az egészség is versenyképességi tényező

A jegybank versenyképességi jelentése szerint két helyet rontottunk az EU 27 országának versenyképességi rangsorában. A 19. helyen állunk többek között a rossz egészségügyi mutatók miatt.

Elolvasom
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?

A magánegészségügyi szolgáltató egyik tagadhatatlan előnye, hogy a vizsgálat időpontját a munkaidőnkhöz igazíthatjuk.

Elolvasom
Itt a szabadtéri sportok ideje!
Itt a szabadtéri sportok ideje!

A szabadtéri sportolás nemcsak szórakoztató, de számos pozitív hatása is van a szervezetünkre. Ilyenkor azonban a sérülés veszélye is megnő.

Elolvasom