Patika Egészségpénztár
Hír
Temposok figyelmébe (2021.06.05)

Zökkenőmentesen megtörtént a tempos tagok adatmigrációja, kártyagyártása és folyamatban van a beolvadás időszakában keletkezett készpénzes számlák kifizetése is. Néhány fontos részletre szeretnénk most felhívni tempos pénztártagjaink figyelmét.

Jól működő e-ügyintézés

A legtöbben, akik a Tempo Egészségpénztár beolvadásával váltak a Patikapénztár tagjaivá, májusban kézhez kapták patikakártyájukat, amellyel zökkenőmentesen költhetik az egyenlegüket valamennyi elfogadóhelyünkön. Sokan azonnal regisztráltak az online ügyintézésben, ahol a nap 24 órájában ellenőrizhetik egyenlegüket, módosíthatják adataikat, beállíthatják az emlékeztetőket, illetve letölthetik a 2020-as évre vonatkozó adóigazolásukat.

Mire használható az új patikás tagi azonosító?

Ugyanezen a felületen találják meg új patikás tagi azonosítójukat is, amelyet például a csoportos beszedési megbízások zökkenőmentes beszedése érdekében érdemes megadniuk a bankjukban, vagy a Pénztár weboldalán bankkártyás befizetés során. A tempos tagok többsége voksolt a bankkártyás egyenlegfeltöltésre, amellyel bármikor kényelmesen rendezhetik a havi 3000 forintos minimális tagdíjat. A bankkártyás befizetés egyik előnye, hogy az ingyenes a pénztártag számára, ráadásul az így feltöltött összeg azonnal költhető a kártyát elfogadó összes szolgáltatóhelyen.    

Most trendi: rendszeres bankkártyás levonás

Egyre több pénztártagunk választja a csoportos beszedési megbízás modern alternatíváját, a rendszeres bankkártyás levonást. A webes felületen a bankkártyás befizetéssel egy időben a pénztártag megadhatja azt az összeget, amelyet a CIB Bank a következő hónaptól kezdve minden hónapban (a megbízás visszavonásáig) ugyanezen a napon, havonta átvezet az egészségpénztári számlára. A bankkártyás fizetésnek minősülő megbízás összege bármikor megváltoztatható, vagy visszavonható az online ügyintézésben, az állandó bankkártyás megbízás kezelése menüpontban.

Bármilyen összeget megadhat, de a döntésnél érdemes figyelembe venni, hogy a Pénztár Alapszabálya szerint a havonta elvárt minimális befizetés 3000 forint. Annak érdekében, hogy ne legyen tagdíjelmaradása – ha Önnek más forrásból (munkáltatói tagdíj-hozzájárulás vagy eseti egyéni befizetés) nem érkezik pénz a számlájára –, nem javasoljuk, hogy ennél kisebb összeget állítson be. Kivételt képeznek azok a tempos tagok, akik 2021.01.01. és 2021.03.31. között eleget tettek a TEMPO Alapszabályában előírt minimális tagdíj-fizetési kötelezettségüknek az egész évre vonatkozóan – vagyis a beolvadást megelőzően befizetettek 24 000 forintot az egészségpénztári számlájukra. Nekik nem lesz tagdíjelmaradásuk ebben az évben akkor sem, ha nem érkezik be a havi 3000 forint. 

Minden tempos infó elérhető a Patikánál!

Mivel az adatmigráció jelenlegi stádiumában a 2021.01.01. és 2021.03.31. közötti TEMPO egészségpénztári számlaforgalom nem elérhető a patikás online ügyintézésben, azok, akik ezekben a hetekben szeretnék ellenőrizni az első negyedéves be- és kifizetéseiket, kérjük, forduljanak az ügyfélszolgálatunkhoz e-mailben. Munkatársaink hamarosan elküldik a kért kimutatást.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA