Patika Egészségpénztár
Cafeteriakalkulátor – hasonlítsa össze a juttatásokat!
Éves cafeteriakeret felosztása
    0%-os juttatási forma
(100%-a Bruttónak)
28%-os juttatási forma
(78,13%-a bruttónak )
33,04%-os juttatási forma
(75,17%-a a bruttónak)
69,92%-os Bérként adózó juttatási formák (58,85%-os a bruttónak)
    Nincs max. 150 000 Ft 225 000 Ft 75 000 Ft Nincs felső határa 20 000 Ft Nincs felső határa
Bruttó keret összeg Keretből eddig felhasznált összeg Célzott Önsegélyező Egészségpénztár SZÉP - Vendéglátás SZÉP - Szálláshely SZÉP - Szabadidő Egészségpénztári Célzott szolgáltatás Csekély értékű ajándék Egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás Nettó bér
0
Szja + Szocho fizetési kötelezettség az igénybevett célzott önsegélyező támogatásra: 0  
A munkáltatói tagdíj-hozzájárulás utáni adókedvezmény: 0  

Ossza fel optimálisan a cafeteriakeretét! Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, mennyibe kerül az adott juttatás – vagyis a munkáltató által biztosított bruttó keretből mennyit tud elkölteni juttatásonként a hatályos adószabályok alapján. Segítségünkkel az élethelyzetéhez és a céljaihoz igazíthatja a cafeteriakeretét, hogy a legtöbbet hozza ki a céges juttatásból.

Hogyan használja a cafeteriakalkulátort?
  1. Adja meg a bruttó cafeteriakeretét.
  2. Válassza ki, hogy milyen célra mekkora összeget költene.
  3. Szükség esetén – ha az egyes célokra szánt összeg meghaladja a rendelkezésére álló cafeteriakeretét – módosítsa a kalkuláció paramétereit.
  4. Ellenőrizze, hogy adott juttatás esetén keletkezik-e Önnek adófizetési kötelezettsége vagy adó-visszatérítésre lehetősége. Ezt az összeget is adja hozzá a költhető forintjaihoz vagy vonja le abból.
Patikapénztár tippek
  • Amennyiben azt szeretné tudni, hogy melyik elem esetén viheti haza a legtöbbet, juttatásonként írja be ugyanazt az összeget (egyszerre csak egy elemnél szerepeljen az összeg, a többi kockába írjon nullát). A „Keretből eddig felhasznált összeg” mutatja, hogy milyen mértékben csökkent a bruttó keret.
  • Érdemes az Szja + Szocho fizetési kötelezettség az igénybevett célzott önsegélyező támogatásra, illetve a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás utáni adókedvezmény sorban szereplő összeget is figyelembe venni, amikor döntünk.
  • Kérje ügyintézőnk segítségét, ha további kérdése lenne.
  • Csatlakozzon Ön is a Pénztár 80 ezres tagságához, akik már élvezik az egészségpénztári szolgáltatások előnyeit.
Néhány érv az egészségpénztári befizetés mellett

Az egyéni befizetés után 20%-os szja-visszatérítés jár, ahogyan a pénztártag javára teljesített munkáltatói adomány után is. Ha a számláján lévő fel nem használt összeget leköti 24 hónapra vagy prevenciós célú pénztári szolgáltatást vesz igénybe, 10% adójóváírásra lesz jogosult. Az adóvisszatérítés közvetlenül a patikakártya egyenlegét gyarapítja és költséglevonás nélkül költhető! A pénztártag 2022-ben maximum 150 000 Ft adókedvezményre jogosult.

A patikakártya felöltésének anyagi haszna

Az egyéni befizetés összege Állami adótámogatás (szja) összege
50 000 Ft 10 000 Ft
100 000 Ft 20 000 Ft
150 000 Ft 30 000 Ft
200 000 Ft 40 000 Ft
750 000 Ft 150 000 Ft
Olcsóbban jut a szolgáltatáshoz

Egészségre fordított patikakártyás kiadásait tovább csökkentik a szolgáltatóknál elérhető EP-kedvezmények. Akár 25%-ot is spórolhat egy-egy szerződött partnerünknél!

Megtakarítását a hozamok is gyarapítják

A pénztár befekteti tagjai megtakarítását és a törvényi szabályozás értelmében negyedévente jóváírja a tagok egyéni számláján a befektetések hozamát. Miközben Ön a befizetéseit akár már másnap költheti, a szolgáltatásokra fordítható forintok a hozamokkal is gyarapodnak.

Rugalmas számlafeltöltés

Befizetéseit az Önnek legkényelmesebb módon intézheti: csoportos beszedési megbízással, banki átutalással, online bankkártyás feltöltéssel vagy bankban történő befizetéssel. Az időzítés és az összeg Öntől függ. A kötelező havi tagdíjat akár évente, negyedévente vagy havonta is rendezheti.

A részletekért használja az egyenleglekérdezésnél található személyre szabott szja-kalkulátort!