Ezután a lépés után soha nem nullázódik az egyenlege

Márciustól aktiválható a Mesterkártya, amelynek köszönhetően a pénztártag megbízása alapján automatikusan feltöltjük a pénztári egyenlegét, ha az 5000 forint alá csökken. A befizetés bankkártyás tranzakció, így nem terheli tranzakciós illeték.


2023-03-06

Ma már minden második tagunk bankkártyával rendezi havi tagdíját vagy tölti fel az egészségszámláját nagyobb összegű eseti befizetéssel. Az elmúlt évek alatt egyre többen állították be az állandó bankkártyás utalási megbízást is annak érdekében, hogy egyetlen hónapban se maradjon el a minimális tagdíj befizetése és ne essenek el a negyedévente jóváírt hozamoktól.

Márciustól újabb kényelmi szolgáltatással bővítettük a bankkártyás befizetési lehetőségeket. A Mesterkártya azoknak szól, akik – függetlenül a rendszeres tagdíj-befizetéstől – szeretnék garantálni, hogy mindig legyen elérhető egészségpénztári megtakarításuk, amelyből akár egy váratlan orvosi kiadást vagy nagyobb gyógyszertári költést fedezhetnek. A Mesterkártya aktiválását követően az sem fordulhat elő, hogy fedezethiány miatt nem gyártódik le időben a lejárt kártyát kiváltó új patikakártya vagy társkártya.

Hogyan aktiválhatom a Mesterkártyát?

Kattintson a Befizetek ikonra és azon belül a Mesterkártyára váltok fülre. Itt feljön a már megszokott bankkártyás befizetési felület és beállíthatja azt az összeget, amelyet a Pénztár lehív a bankszámlájáról, ha az egészségszámlájának egyenlege 5000 forint alá csökken. A beállított összeget Ön határozza meg, de nem lehet kevesebb, mint 5000 forint. A megbízást bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja a NetPénztárban, a Mesterkártya menüpontban.

A bank sem a bankkártya beazonosítására szolgáló, sem a mesterkártyás tranzakcióért nem számít fel tranzakciós díjat. A lehívott összegre jár a 20% szja-visszatérítés és az ÉnPénztáramban regisztráltak számára a hűségpont is.

Ahhoz hogy beállítsa mesterkártyáját, a banknak egyszer be kell azonosítania a bankkártyáját, ezért van szükség egy azonnali, tetszőleges összegű (akár 100 forint) befizetésére. Ezt a működési költség levonását követően jóváírjuk a pénztári egyéni számláján és természetesen, mint minden egyéni befizetésre, erre is jár a 20% adójóváírás.

A Mesterkártya függetlenül működik a rendszeres bankkártyás levonástól. Utóbbi elsődlegesen arra szolgál, hogy a havi tagdíj biztosan időben megérkezzen az egészségszámlájára, míg a Mesterkártyával a család kártyahasználati szokásaihoz tudja igazítani az egyenlegét. A bankkártya beazonosítása tekintetében is független a két fizetési forma; akár eltérő bankkártyákat is hozzárendelhet a funkciókhoz.

Kinek ajánljuk a Mesterkártyát?

Mindenkinek, aki rendszeresen használja a patikakártyáját, de nem szeretné állandóan ellenőrizni az egyenlegét. Induljon ki a költési szokásaiból, és ennek megfelelően állítsa be a Mesterkártya összegét.

Annak is biztonságos megoldás lehet a Mesterkártya, aki a családtagjairól társkártyával gondoskodik. Így nem fordulhat elő, hogy bármelyik társkártya-tulajdonos vagy éppen a pénztártag váratlan helyzetbe kerüljön a kasszánál. Abban az egész család biztos lehet, hogy az 5000 forintot mindig meghaladja az egészségszámlán lévő összeg, költsön is bármekkora összeget a patikakártyájával. 

Szintén jól jön a Mesterkártya kártyaújragyártáskor. A Pénztár a főkártya vagy társkártya lejárati hónapjában, az első munkanapon automatikusan levonja a kártyagyártás díját az Ön számlájáról, hogy időben postázni tudja az új kártyákat. Mindez azonban csak akkor valósul meg, a kártyadíj összege – egy kártya újragyártási költsége 2500 forint – rendelkezésre áll az egyéni fedezeti számláján.

Ha Ön vagy szolgáltatásra jogosult kedvezményezettje rendelkezik patikás egészségbiztosítással, szintén a Mesterkártyát ajánljuk. Nézze meg, hogy mekkora havi költséget jelent Önnek a biztosítás, és állítsa be ennek megfelelően a Mesterkártyája értékét. Így biztosan nem fordulhat elő, hogy az ellátásszervező arról tájékoztatja önt, hogy a díjfizetés elmaradása miatt nem tudja igénybe venni a szolgáltatást.

Borítókép: created by www.freepik.com/tonodiaz

Ezek is érdekelhetik...

Rendszerfejlesztés miatt szolgáltatáskiesés várható
Rendszerfejlesztés miatt szolgáltatáskiesés várható

Megújul a Pénztár informatikai rendszere. Az átállás miatt kimaradást tapasztalhat patikakártyás és digitális szolgáltatásainkban a hónap végén.

Elolvasom
Vakáción a tanévkezdési támogatás
Vakáción a tanévkezdési támogatás

A július 5-én és 6-án kiállított számlákat még el tudja számolni az egészségpénztárban. Ezt követően csak az augusztus 18-tól kiállított számlákat fogadjuk be.

Elolvasom
A kiszáradó porckorongok veszélyesek
A kiszáradó porckorongok veszélyesek

A hátfájás lassan mindennapi életünk állandó velejárójává válik. Az okok megértésével sokat tehetünk egy egészségesebb munkakörnyezet kialakítása felé.

Elolvasom
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés

Közel 14%-kal több tagunk örülhet idén az adó-visszatérítésnek 2023-hoz képest. Az szja-jóváírásnak köszönhetően átlagosan 43 ezer forinttal gazdagodtak tagjaink július 1-ig. Az extrapénzt növeli az idén már másodszor felosztott hozam.

Elolvasom
Webáruházi ajánlónk
Webáruházi ajánlónk

Az elmúlt hónapokban megugrott webáruházunk forgalma, aminek a magyarázata egyszerű. Az egyéni befizetések súlyának növekedésével egyre tudatosabban keresik tagjaink a számukra előnyös szolgáltatásokat.

Elolvasom