Ezután a lépés után soha nem nullázódik az egyenlege

Márciustól aktiválható a Mesterkártya, amelynek köszönhetően a pénztártag megbízása alapján automatikusan feltöltjük a pénztári egyenlegét, ha az 5000 forint alá csökken. A befizetés bankkártyás tranzakció, így nem terheli tranzakciós illeték.


2023-03-06

Ma már minden második tagunk bankkártyával rendezi havi tagdíját vagy tölti fel az egészségszámláját nagyobb összegű eseti befizetéssel. Az elmúlt évek alatt egyre többen állították be az állandó bankkártyás utalási megbízást is annak érdekében, hogy egyetlen hónapban se maradjon el a minimális tagdíj befizetése és ne essenek el a negyedévente jóváírt hozamoktól.

Márciustól újabb kényelmi szolgáltatással bővítettük a bankkártyás befizetési lehetőségeket. A Mesterkártya azoknak szól, akik – függetlenül a rendszeres tagdíj-befizetéstől – szeretnék garantálni, hogy mindig legyen elérhető egészségpénztári megtakarításuk, amelyből akár egy váratlan orvosi kiadást vagy nagyobb gyógyszertári költést fedezhetnek. A Mesterkártya aktiválását követően az sem fordulhat elő, hogy fedezethiány miatt nem gyártódik le időben a lejárt kártyát kiváltó új patikakártya vagy társkártya.

Hogyan aktiválhatom a Mesterkártyát?

Kattintson a Befizetek ikonra és azon belül a Mesterkártyára váltok fülre. Itt feljön a már megszokott bankkártyás befizetési felület és beállíthatja azt az összeget, amelyet a Pénztár lehív a bankszámlájáról, ha az egészségszámlájának egyenlege 5000 forint alá csökken. A beállított összeget Ön határozza meg, de nem lehet kevesebb, mint 5000 forint. A megbízást bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja a NetPénztárban, a Mesterkártya menüpontban.

A bank sem a bankkártya beazonosítására szolgáló, sem a mesterkártyás tranzakcióért nem számít fel tranzakciós díjat. A lehívott összegre jár a 20% szja-visszatérítés és az ÉnPénztáramban regisztráltak számára a hűségpont is.

Ahhoz hogy beállítsa mesterkártyáját, a banknak egyszer be kell azonosítania a bankkártyáját, ezért van szükség egy azonnali, tetszőleges összegű (akár 100 forint) befizetésére. Ezt a működési költség levonását követően jóváírjuk a pénztári egyéni számláján és természetesen, mint minden egyéni befizetésre, erre is jár a 20% adójóváírás.

A Mesterkártya függetlenül működik a rendszeres bankkártyás levonástól. Utóbbi elsődlegesen arra szolgál, hogy a havi tagdíj biztosan időben megérkezzen az egészségszámlájára, míg a Mesterkártyával a család kártyahasználati szokásaihoz tudja igazítani az egyenlegét. A bankkártya beazonosítása tekintetében is független a két fizetési forma; akár eltérő bankkártyákat is hozzárendelhet a funkciókhoz.

Kinek ajánljuk a Mesterkártyát?

Mindenkinek, aki rendszeresen használja a patikakártyáját, de nem szeretné állandóan ellenőrizni az egyenlegét. Induljon ki a költési szokásaiból, és ennek megfelelően állítsa be a Mesterkártya összegét.

Annak is biztonságos megoldás lehet a Mesterkártya, aki a családtagjairól társkártyával gondoskodik. Így nem fordulhat elő, hogy bármelyik társkártya-tulajdonos vagy éppen a pénztártag váratlan helyzetbe kerüljön a kasszánál. Abban az egész család biztos lehet, hogy az 5000 forintot mindig meghaladja az egészségszámlán lévő összeg, költsön is bármekkora összeget a patikakártyájával. 

Szintén jól jön a Mesterkártya kártyaújragyártáskor. A Pénztár a főkártya vagy társkártya lejárati hónapjában, az első munkanapon automatikusan levonja a kártyagyártás díját az Ön számlájáról, hogy időben postázni tudja az új kártyákat. Mindez azonban csak akkor valósul meg, a kártyadíj összege – egy kártya újragyártási költsége 2500 forint – rendelkezésre áll az egyéni fedezeti számláján.

Ha Ön vagy szolgáltatásra jogosult kedvezményezettje rendelkezik patikás egészségbiztosítással, szintén a Mesterkártyát ajánljuk. Nézze meg, hogy mekkora havi költséget jelent Önnek a biztosítás, és állítsa be ennek megfelelően a Mesterkártyája értékét. Így biztosan nem fordulhat elő, hogy az ellátásszervező arról tájékoztatja önt, hogy a díjfizetés elmaradása miatt nem tudja igénybe venni a szolgáltatást.

Borítókép: created by www.freepik.com/tonodiaz

Ezek is érdekelhetik...

Hogyan neveljük gyermekünket egészségtudatosságra?
Hogyan neveljük gyermekünket egészségtudatosságra?

Sok esetben szülőként későn vesszük észre, hogy milyen fontos lett volna gyermekünk pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Ugyanez igaz az egészségtudatosságra is, amelyet szintén érdemes már gyerekkorban kialakítani, fejleszteni.

Elolvasom
Hiteltrükk, ami legális és működik
Hiteltrükk, ami legális és működik

A Pénzcentrum körképében annak járt utána, mennyire jellemző, hogy pénztári megtakarításból fedezze valaki a jelzáloghitele havi törlesztőjének részét esetleg egészét. Miért éri meg? Mert így 20%-kal mérsékelhetjük a hitelterheinket.

Elolvasom
Ingyenes applikációt készített a Semmelweis Egyetem
Ingyenes applikációt készített a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis HELP névre hallgató applikáció és weboldal abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége, vagy balesete (égés, állati harapás, rovarcsípés stb.) esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

Elolvasom
A gerincgyógyász tanácsai kisiskolások szüleinek
A gerincgyógyász tanácsai kisiskolások szüleinek

Úristen, milyen nehéz a gyerek iskolatáskája! – kiállt fel sok szülő mostanában. Sajnos ilyenkor derül ki, hogy a gyerek által választott trendi modell nem ideális mindennapi viselet. Érdemes megfontolni a gerincgyógyász szakorvos tanácsait táska, íróasztal vagy szék vásárlásakor.

Elolvasom
Étkezés a rohanó hétköznapokban
Étkezés a rohanó hétköznapokban

A mai világban sajnos elég nehéz, bár nem lehetetlen betartani azokat a szabályokat, amelyekkel megőrizhetjük egészségünket – írja a Webbeteg.hu

Elolvasom